Amor Vitae

Het wijnhuis Amor Vitae, gelegen in Aprilia, op slechts een half uur ten zuiden van Rome en 5 kilometer van de kust, ligt op een hoogte van 150 meter boven zeeniveau op een vulkanische grond. Het wijnhuis wordt gerund door Antonio, Virginia en Veronica Mergè. Een jonge generatie wijnmakers (broer en zussen) welke in coronatijd het wijnbedrijf hebben overgenomen van hun ouders. Hun ouders produceerden jarenlang druiven puur en alleen voor de verkoop aan andere wijnhuizen/handelaren. De druiven uit dit gebied zijn zeer hoog in kwaliteit en ontvingen zelfs enkele prijzen hiervoor. Dit maakte dat de jongere generatie de vraag stelde waarom ze zelf eigenlijk geen wijn produceerden. En zo geschiedde.

De naam “Amor Vitae” is een eerbetoon aan de namen de eigenaren van het wijnhuis: A voor Antonio, V voor Virginia en de vrouw op het etiket vertegenwoordigt Veronica, de creatieveling van de familie. Het wijnhuis heeft totaal 35 hectare aan wijngaarden, waarvan slechts 5 zorgvuldig geselecteerde hectare gebruikt worden voor de productie van hun eigen wijnen. De rest van de druiven worden verkocht. In de wijngaarden telen ze zowel witte als rode druivensoorten, waarbij het overgrote meerendeel bestaat uit authentieke Italiaanse druivensoorten: Vermentino, Malvasia Puntinata, Bellone, Moscato, Greco, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cesanese en Montepulciano. De ambitie is om steeds meer hectare wijngaarden te gebruiken voor het produceren van hun eigen wijnen, en het % verkoop aan druiven te verminderen.

Tijdens de oogst worden alleen de allerbeste druiven geselecteerd voor het wijnmaakproces. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens omgetoverd tot heerlijke wijnen. De witte wijnen worden gemaakt op staal en de rode wijnen hebben zowel staal als hout gehad. Hun wijnmaker, Angelo Giovannini, was een van de eerste studenten van de beroemde Riccardo Cotarella. Het wijnhuis richt zich op kwaliteit en duurzaamheid, waarbij ze drie kernwaarden hanteren: elegantie, expressie van het fruit en balans. Hun doel is om het imago van wijnen uit de Lazio regio te verbeteren en te laten zien dat Lazio een regio is waar hedendaags bijzondere wijnen vandaag komen die hoog in kwaliteit zijn.

Hun wijnen zijn uitgesproken, bomvol fruitige tonen en heerlijke aroma’s. Deze nieuwe generatie wijnmakers benaderen de wijnwereld op een verfrissende manier, met oog voor duurzaamheid, smaak en uiterlijk. De gastvrijheid, goedlachsheid en scherpe visie van Antonio, maakt dat we enorm blij zijn dat we dit pareltje hebben mogen toevoegen aan ons assortiment.

Exclusief verkrijgbaar bij Silvinos.

Wijnen van Amor Vitae