Castignano

Cantine di Castignano: Ontdek de betovering van het Piceno-gebied in de prachtige regio Marche, Italië. Sinds 1960 is Cantine di Castignano actief als lokale wijncoöperatie, gelegen in het historische en karakteristieke dorp dat zijn naam draagt. Het coöperatief verenigt vele kleine wijnboeren die gepassioneerd zijn over wijnmaken.

Het Piceno-gebied staat bekend om zijn unieke terroir, dat diep onder de oppervlakte rust. Hier vinden we een mozaïek van klei, kalksteen en zand, waar onze wijnstokken hun wortels diep in sturen. Ze absorberen essentiële mineralen en voedingsstoffen, waardoor elke druivenvariëteit de essentie van dit terroir vastlegt en er een eigen interpretatie aan geeft.

De zon schijnt genereus over de glooiende heuvels van Piceno, waarbij de druiven liefdevol rijpen met een warme omhelzing. Maar net op het juiste moment komt de nabijheid van de Adriatische Zee in actie, met een koele bries die opstijgt vanuit de azuurblauwe wateren. Deze verfrissende bries omhelst de druivenranken en temperatuurt de intense zomerhitte. Dit spel tussen warmte en verfrissing zorgt voor een perfecte balans en behoudt de levendigheid en frisheid van onze wijnen. Het resultaat zijn wijnen met volle aroma’s en subtiele nuances.

Boven de wijngaarden rijzen de majestueuze Sibillijnse Bergen uit, die een beschermend microklimaat creëren waarin onze druiven gedijen. Ze vormen een barrière tegen onvoorspelbare weersomstandigheden, waardoor onze wijnstokken veilig kunnen groeien en bloeien. De druiven rijpen langzaam, in harmonie met het ritme van de natuur, en ontwikkelen zo een prachtige complexiteit en expressie.

Bij Cantine di Castignano begrijpen ze dit verhaal als geen ander. Ze zijn diep geworteld in het land, gedreven door passie en toegewijd aan het vangen van de essentie van het unieke terroir in elke fles wijn die ze produceren. Hun wijnmakers combineren traditie en innovatie in een voortdurende zoektocht naar perfectie. Het is deze nauwe verbondenheid met het terroir die hun wijnen uit Piceno zo bijzonder maakt en hen onderscheidt van andere wijngebieden. Proef de magie van Piceno in elke slok van onze wijnen en ervaar de unieke karakteristieken die alleen ons terroir kan bieden.

Wijnen van Castignano

 • Cantine di Castignano – Mousserende rosé Armonia

  85% Sangiovese en 15% Lacrima

   12,95
  Wijn bestellen
 • Cantine di Castignano – Passerina IGT 2022

  100% Passerina

   11,25
  Wijn bestellen
 • Cantine di Castignano – Montemisio Offida Pecorino DOCG 2022

  100% pecorino

   12,95
  Wijn bestellen