Falcone

Maak kennis met Cantine Falcone – een eerbetoon aan de rijke wijncultuur van Apulië (Puglia)!

Cantine Falcone is gevestigd in het noorden van Bari en het land van Foggia, waar hun wijngaarden zich bevinden. Dit prachtige gebied is de thuisbasis van een scala aan druivensoorten die gedijen in het mediterrane klimaat en de vruchtbare bodem. Hier vind je voornamelijk Primitivo druiven, samen met andere inheemse Apulische variëteiten zoals Bombino Nero, Negroamaro en Falanghina. Het is een ware viering van de lokale wijnbouwtradities en de unieke terroirexpressie.

Met trots presenteren ze hun uitgestrekte wijngaarden, die een totale oppervlakte van honderd hectare beslaan. Elk perceel is zorgvuldig verdeeld en evenredig gewijd aan verschillende druivensoorten. Van de majestueuze Nero di Troia tot de verfijnde Primitivo, Susumaniello, Negroamaro, Falanghina, Chardonnay en Verdeca, de wijngaarden van Cantine Falcone zijn een symbool van diversiteit en vakmanschap. Ze zijn van alle markten thuis: ze maken zowel witte, rose, rode als mousserende wijnen.

Het wijnhuis wordt ondersteund door een getalenteerd team van wijnmakers. Ze hebben twee externe consultant-wijnmakers, jonge opkomende talenten die al bekendheid hebben verworven, evenals een interne wijnmaker die het productieproces in al zijn fasen begeleidt. Cantine Falcone is een symbool van passie, vakmanschap en trots. Met een continue zoektocht naar perfectie en een diep respect voor het land waarop ze gedijen, brengen ze wijnen voort die de essentie van Apulië vangen.

Wijnen van Falcone