Il Palagio di Panzano

Il Palagio di Panzano is een kleinschalig wijnhuis gelegen in de betoverende Conca d’Oro streek, in het zuiden en zuidwesten van Toscane. De familiegeschiedenis van Franco en Monia, de trotse eigenaren, is nauw verbonden met de wijngaarden van Chianti Classico. In het hart van Toscane, tussen de rijen wijnstokken van Il Palagio di Panzano, bewerkten hun grootvaders Dario en Dino het land met diep respect voor de adembenemende natuur.

Ze zijn trots op hun erfgoed en hechten veel waarde aan de nationale druif, de Sangiovese. Daarom worden al hun wijnen gemaakt van 100% Sangiovese druiven. Il Palagio di Panzano richt zich op duurzame productie om het unieke karakter van hun “terroir” te versterken en wijnen met de hoogste territoriale expressie te creëren. Ze zijn verbonden met de Unione Viticoltori di Panzano en volgen het pad van de biologische landbouw. Als typische kleine wijnboer streven ze ernaar om klein te blijven, zodat ze voor elke fles een garantie kunnen bieden van hoge kwaliteit.

De wijnen van Il Palagio di Panzano onderscheiden zich duidelijk door hun territorialiteit. Elke slok neemt je mee op een reis door het prachtige Toscaanse landschap, met zijn rijke bodems en zonovergoten wijngaarden. Proef de passie en het vakmanschap dat in elke fles wordt gelegd.

Wijnen van Il Palagio di Panzano

 • Il Palagio – Chianti Classico Riserva DOCG -2015

  Sangiovese

   29,95
  Wijn bestellen
 • Il Palagio – Chianti Classico Gran Selezione Bambole DOCG – 2013

  Sangiovese

   64,95
  Wijn bestellen
 • Il Palagio – Chianti Classico DOCG – 2017

  Sangiovese

   17,50
  Wijn bestellen
 • Il Palagio – Chianti Classico DOCG – 2016

  Sangiovese

   22,50
  Wijn bestellen