Svetoni

Fattoria Svetoni is gelegen in het prachtige zuiden van Toscane, in Valdichiana Senese, op de grens van Arezzo en Perugia. Deze originele boerderij, omringd door weelderige Sangiovese wijngaarden, produceert al sinds 1865 wijn en dateert uit de 18e eeuw, gebouwd in opdracht van groothertog Pietro Leopoldo van Toscane. Het schitterende gebouw straalt de kenmerken uit van de Leopoldijnse architectuur.

In 2017 besloot de Svetoni-familie om het landgoed, inclusief de 23 hectare wijngaarden, te verkopen. Volgens de Italiaanse traditie moeten de wijngaarden in eerste instantie aan de buren worden aangeboden. Hoewel enkele grote wijnproducenten in de buurt geïnteresseerd waren, vreesden een groep wijnliefhebbers met passie voor het land en zijn unieke terroir dat het karakter en de smaak verloren zouden gaan in de massa van de naburige wijngaarden. Om dit te voorkomen, richtten de 6 vrienden de Soc. Agr. Podere Rubino srl op. Zij kochten de boerderij en de wijngaarden over van de Svetoni-familie, met als doel het creëren van een wijnresort waar traditie, moderniteit en de schoonheid van de natuur harmonieus samenkomen.

De ervaren ‘wijnmaker’ van de Svetoni-familie, die de wijnen en druiven door en door kent, is met de nieuwe eigenaren meegegaan en blijft tot op heden de heerlijkste wijnen produceren. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 300-350 meter boven zeeniveau, op de heuvels van Gacciao en Cervognano. Ze produceren zowel rode, rosé als witte wijn. Het gebied staat bekend om zijn Vino Nobile di Montepulciano en de Rosso di Montepulciano.

Ontdek de betoverende wijnen van Fattoria Svetoni en ervaar de perfecte harmonie tussen traditie, moderniteit en het prachtige Toscaanse landschap!

Wijnen van Svetoni

 • Svetoni – Vino Nobile di Montepulciano

  95% Sangiovese, 5% Colorino en Canaiolo

   16,99
  Wijn bestellen
 • Svetoni – Vermentino – 2021

  Vermentino

   10,95
  Wijn bestellen
 • Svetoni – Sangiovese Rosé – 2021

  Sangiovese

   10,95
  Wijn bestellen
 • Svetoni – Rosso di Montepulciano

  90% Sangiovese en 10% Merlot

   12,99
  Wijn bestellen