Over ons

Welkom bij Silvinos, waar wij trots de essentie van onze liefde voor Italië, wijn en culinaire verrukkingen delen. Elk glas wijn vertelt een verhaal, en bij Silvinos wordt elk verhaal gekoesterd en gedeeld, rechtstreeks vanuit het hart van Italië naar jouw tafel. Achter Silvinos zitten Silvia & Marc. Woonachtig in Breda en Bourgondiërs in hart en nieren. Liefhebbers van wijn en goed eten en ware levensgenieters.

Hoe het begon

Marc groeit op aan de Zeeuwse kust in het Mosseldorp van Zeeuws Vlaanderen. De liefde voor lekker eten, de horeca en alles wat uit de zee komt is letterlijk met de paplepel ingegoten. Daarnaast wisten zijn ouders een mooie wijn te waarderen, waardoor hij opgroeide met een lekker glas wijn op tafel in het weekend. Ook Silvia heeft de nodige meters in de horeca gemaakt, van bediening tot kok. Lekker eten, experimenteren met eten en smaken en gastronomie is iets waar Silvia heel blij van wordt. Maar pas toen Silvia Marc leerde kennen groeide de passie en de liefde voor wijn. Samen gingen we op ontdekking in de wijnwereld en leerde we steeds meer over wijn.

Onze eerste reis naar Toscane
In 2016 gingen we voor het eerst op vakantie naar de betoverende heuvels van Toscane. Een reis om nooit meer te vergeten. De glooiende heuvels en eindeloze uitzichten over de wijn- en olijfvelden van de Chianti streek brachten een gevoel van verwondering, blijdschap en vrijheid teweeg dat we niet kon onderdrukken. Tel daarbij de vriendelijk mensen, het heerlijke eten en de prachtige cultuur bij op en het was duidelijk: We hadden ons tweede thuis gevonden in Italië.

De inspiratie voor Silvinos
De liefde voor dit land, de cultuur en de warmte van de lokale bevolking inspireerden ons om Silvinos te creëren. Elke wijn is zorgvuldig uitgekozen en zélf geproefd en we hebben de wijnboeren persoonlijk de hand geschud. Maar het gaat ons niet alleen om de smaak – het is juist het verhaal achter elke fles dat we willen delen. Onze wijnboeren komen in alle soorten en maten. Van de traditionele wijnboer waarvan het bedrijf al generaties lang in de familie zit. Maar ook de vernieuwende wijnmaker, die de tradities naast zich laat liggen en experimenteert met nieuwe soorten en stijlen. Ook vrouwelijke wijnboeren zie je bij ons vertegenwoordigt. Ze zijn allen verschillend, maar wat hun verbindt is een diepgaand respect voor de natuur en kwaliteit. Het merendeel van de wijnboeren produceert hun wijnen op biologische of organische wijze, met oprechte zorg voor de natuur en de regio.

Over Silvinos

Wijnen, wijnproeverijen, events & relatiegeschenken
Ontdek ons unieke assortiment Italiaanse wijnen, perfect voor elke gelegenheid. Van wijnproeverijen tot exclusieve evenementen en relatiegeschenken, Silvinos biedt een totaalervaring voor wijnliefhebbers. Wij helpen je graag met persoonlijk advies voor jouw perfecte wijnkeuze.

Veel mensen houden van een goed glas wijn. Echter échte kennis over wijn daar ontbreekt het vaak aan. Je leert het beste door veel te proeven. Het ontdekken van je eigen smaak en wijnstijlen is een avontuur op zich. Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het is om wijn te drinken en hiervan te genieten. Geniet van onze open wijnproeverijen, waar je meer leert over Italiaanse wijnen en de verhalen achter de flessen. Wij delen graag ons enthousiasme over wijn zodat jij er wat van kunt leren én er nog meer van kunt genieten. Want genieten, dat kunnen wij als de beste en gunnen wij jou ook! Ook verzorgen wij privé proeverijen aan huis of bij jouw bedrijf of andere unieke locatie.

Saluti!

Wil je meer weten over Silvinos? Heb je een vraag of wil je vrijblijvend (wijn)advies? Je wijn met spoed nodig voor een belangrijke happening of ben je benieuwd naar een samenwerking? Vinden wij leuk! Neem vooral contact met ons op.

Liefs,
Silvia & Marc Everaard