Tenuta san Leo

Tenuta San Leo, gelegen in het schilderachtige gebied van Arriccia in de regio Lazio, Italië, is een prachtig wijnhuis in het hart van de Castelli Romani, vlakbij Rome. Dit biologische wijnhuis beslaat ongeveer 20 hectare, waarvan 12 hectare wijngaarden en 8 hectare bestemd zijn voor gebouwen, de wijnmakerij en een plantage van sinaasappel- en citroenbomen.

Het wijnhuis bevindt zich op vulkanische bodem, wat een uniek terroir biedt voor de teelt van zowel internationale als lokale druivensoorten. De wijngaarden omvatten onder andere de druiven Grechetto, Malvasia Puntinata, Merlot, Aleatico, Montepulciano, Cesanese en Incrocio Manzoni. Deze druiven worden met zorg en aandacht biologisch verbouwd, wat resulteert in hoogwaardige wijnen met een authentieke smaak.

Tenuta San Leo is een jong bedrijf dat veel aandacht besteedt aan de ecologische impact van landbouw op de omgeving. Daarom hebben ze gekozen voor biologische landbouw om de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te minimaliseren. Zij geloven in duurzame wijnbouw en streven ernaar om de beste biologische Italiaanse wijnen te produceren.

Hun wijnmaker is Mourad Ouada, een oenoloog met uitgebreide internationale en nationale ervaring. Hij is de wijnmaker van verschillende châteaux in Frankrijk en diverse wijnhuizen in Italië. Mourad is zeer deskundig op het gebied van DOC Roma en was een van de promotors van deze appellatie. Zijn expertise en geloof in het unieke terroir van deze regio maken hem de ideale persoon om het wijnhuis te helpen uitgroeien tot een hooggekwalificeerd wijnhuis in de DOC Roma-regio.

Voor de nabije toekomst heeft Tenuta San Leo verschillende plannen die ons ze al meer dan een jaar bezig houden. Ze willen een oude villa op het landgoed renoveren om accommodatie te bieden aan wijnliefhebbers. Daarnaast zijn ze bezig met de voltooiing van een grote wijnmakerij die ons in staat zal stellen om meer flessen te produceren en tegelijkertijd de kwaliteit te verhogen. De techniek waarvan gebruik gemaakt wordt is super modern en een enorme investering. Heel gaaf om te zien hoe de moderne techniek gebruikt wordt om klassieke wijnen te produceren.

Als je op zoek bent naar biologische Italiaanse wijn van kleinschalige wijnboeren, dan is Tenuta San Leo een perfecte keuze. Je kunt hun wijnen eenvoudig online kopen in Nederland en genieten van de authentieke smaken van de Castelli Romani. Ontdek onze selectie en ervaar de passie en toewijding die zij in elke fles stoppen.

Wijnen van Tenuta san Leo