Il Vignole

Vignole is een familiewijngaard van 21 hectare, al sinds 1970 in het bezit van de Nistri familie. Gelegen in de prachtige Pesa rivier vallei, in het hart van de Chianti streek en specifiek in het pittoreske Panzano in Chianti. De wijngaarden bevinden zich op twee hellingen van een kleine heuvel, gericht op het zuidoosten en zuidwesten, op een gemiddelde hoogte van 300 meter boven de zeespiegel. Deze heuvel maakt deel uit van de beroemde ‘Gouden vallei’, waar de Pesa rivier rustig doorheen stroomt.

Met 21 hectare behoort Vignole tot de kleinere tot middelgrote wijnboeren in de regio. Ze produceren jaarlijks iets minder dan 100.000 wijnflessen en 100% Italiaanse rode wijn. Wat Vignole bijzonder maakt, is dat ze een biologische wijngaard zijn en geen gebruik maken van chemische componenten voor bemesting van de wijnstokken. Daarnaast wordt de volledige oogst met de hand geplukt. Het wijnhuis is eigendom van Fabrizio Nistri, een vriendelijke en hartelijke Italiaan die met veel passie de heerlijkste wijnen produceert. Als ik hem zou omschrijven, is hij als die lieve oom waar je altijd op hebt gehoopt: behulpzaam, vriendelijk en zeer gepassioneerd.

De rijke geschiedenis van het wijnhuis en de wijngaarden proef je terug in de wijnen. Fabrizio maakt prachtige Chianti Classico wijnen die voldoen aan de strenge eisen van de DOCG-wetgeving. Deze wijnen kenmerken zich door tonen van rijp fruit, elegantie, een vleugje kruidigheid en een heerlijke afdronk. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke rode wijn voor bij de borrel of een complexe reserva voor bij een diner, Vignole heeft voor elke gelegenheid een passende wijn.

Laat je betoveren door de smaakvolle wijnen van Vignole en geniet van de passie en toewijding die in elke fles te proeven is.

Wijnen van Il Vignole

 • Il Vignole – Chianti Classico DOCG – 2018

  Sangiovese, Merlot

   17,50
  Wijn bestellen
 • Il Vignole – Chianti Classico Gran Selezione Crispine DOCG – 2013

  Sangiovese

   37,50
  Wijn bestellen
 • Il Vignole – Chianti Classico Riserva DOCG – 2013

  Sangiovese, cabernet sauvignon

   34,95
  Wijn bestellen
 • Il Vignole – Chianti Classico Riserva DOCG – 2016

  Sangiovese, cabernet sauvignon

   27,50
  Wijn bestellen