Recept Spaghetti met kip, tomaat, burrata en citroen-boter

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 700 gram cherrytomaten (de gekleurde variant met geel, rood en oranje)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • 300 gram kip
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 4 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 80 gram pijnboompitten
  • 600 gram spaghetti
  • 2 burrata kaas

Voor de saus

  • 6 knoflooktenen
  • 120 gram roomboter
  • 2 citroenen
  • 12 gram verse bladpeterselie
  • 12 gram verse basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven of airfryer op 200 graden. Snijd de cherry tomaten doormidden en meng ze met 4 eetlepels (goede!) olijfolie, 6 teentjes gesneden knoflook, zout en peper. Pof ze in 15 minuten in de oven/airfryer.
  • Roast de pijnboompitten in een hete droge pan. Zet opzij.
  • Snijd de kip in dunne reepjes. Kruid de kip met zout, gerookte paprika en de Italiaanse kruiden.
  • Kook de pasta conform instructie in kokend water met een scheut olijfolie.
  • Verhit 2 eetlepels olijolie in een grote pan totdat deze goed heet is. Bak de kip ongeveer 5 minuten op elke kant totdat het volledig gaar is. Zet de kip apart.
  • Voeg in de pan waar je zojuist de kip in gebakken hebt de citroen schijfjes, 6 teentjes gesneden knoflook en boter toe. Kook een paar minuten op laag-medium warmte zodat de sappen van de citroen vrij kunnen komen. Haal van het vuur.
  • Giet de pasta af. Haal de citroen schijfjes uit de saus en voeg de pasta toe aan de pan. Mix alles door elkaar.

Voor het serveren:
– Gebruik een diep bord of een schaal met opstaande randen
– Dresseer de pasta op het bord/de schaal en top af met de gebakken kip, burrata en de tomaten. Serveer de burrata in zijn geheel.
– Garneer met de geroosterde pijnboompitten, verse bladpeterselie en basilicum.

Wijnspijs-combinatie

Deze wijn combineert perfect met een witte wijn met frisse tonen van citrus en warme tonen als steenvruchten en honing. Uiteraard hebben we onze selectie doorgeproefd, en de Drusilla bianco van wijnhuis Tenuta san Leo kwam als winnaar uit de bus. Het gerecht haalt de citrustonen uit de wijn op en het romige van de burrata gaat perfect met de warme tonen van honing en steenvruchten.