Het beste Valentijnsdag cadeau: verras je Valentijn met een goede fles wijn!

Valentijnsdag staat weer voor de deur. Hét moment om de liefde te vieren, je geliefde te verrassen, de liefde te verklaren of juist je verdriet te verdrinken met een goed glas wijn.

Valentijnsdag is bij uitstek geschikt om jouw geliefde extra te verwennen. Is jouw Valentijn gék op chocolade en op wijn? Waarom een keuze maken als je ze perfect kunt combineren? De Rosso Toscano van wijnhuis Ca’di Pesa  is een exclusieve rode wijn die alleen gemaakt wordt op het moment dat de druiven in perfecte staat verkeren en combineert uitstekend met chocolade. Een speciale wijn om te delen op een speciaal moment met jouw Valentijn.

Heb jij besloten uit te pakken en je geliefde te verassen met een Valentijnsdiner? Kaarslicht, een romantische muziekje en een zinnenprikkelend menu zijn de ingrediënten voor een perfecte avond. Serveer hier lekkere wijn bij en de avond is compleet. De Vermentino is perfect voor bij de aperitivo, de ‘borrel’ voorafgaand aan je menu. Ook met vegetarische gerechten, wit vlees en vis combineert de wijn perfect. Ga je voor een Italiaans menu? De Chianti Classico van wijnhuis Il Palagio di Panzano gaat perfect samen met een pasta ragu, een ravioli of een heerlijk smeuïge lasagne. Houden jullie meer van biefstuk? Dan adviseer ik de Chianti Classico van wijnhuis Vignole. Liever een wijn met wat meer karakter en diepte? Kies dan voor een Reserva. De Chianti Classico Reserva van wijnhuis Vignole is zacht en vol met kruidige aroma’s en hints van kreupelhout en uitgesproken paars fruit.

Leuk weetje om mee af te sluiten: uit Italiaans onderzoek blijkt dat het drinken van wijn, voornamelijk rode wijn, werkt als lustopwekker. Doe er je voordeel mee op Valentijnsdag!