Recept Fettuccine Alfredo

De Italiaanse keuken is heerlijk en staat bol van de smaken. Goede, handgemaakte pasta kan daar natuurlijk niet in ontbreken. Graag deel dit ik dit Italiaanse recept voor Fettuccine Alfredo (Kip Alfredo op z’n Hollands), een recept uit de omgeving van Rome.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

– 1 eetlepel olijfolie

– 3 teentjes fijngehakte knoflook

– 400 gram kippendijen

– 240 ml kippenbouillon (1 cup)

– 120 ml slagroom (1/2 cup)

– 120 ml volle Griekse yoghurt (1/2 cup)

– 120 gram geraspte Parmezaanse kaas (1 cup)

– 225 gram fettuccine pasta (of een andere pastavorm)

– Vers zeezout

– Versgemalen zwarte peper

Voor te serveren:

– Extra Parmezaanse kaas

– Verse bladpeterselie

Bereiding

– Vul een grote pan met water en breng deze aan de kook met een snuf zout.

– Kook de fettuccine pasta volgens de verpakking. Heb je verse pasta? Kook deze dan in enkele minuten gaar.

– Dep de kippendijen droog en snij ze in stukjes. Marineer ze met verse peper en zout.

– Verhit een halve eetlepel olijfolie in een grote pan op medium hitte. Bruin de kip aan beide kanten (let op: je gaart hem nog niet helemaal!). Verwijder de kip uit de pan en zet apart.

– Zet het vuur op minimale stand, voeg een eetlepel olijfolie toe en sauteer de knoflook totdat ze glazig ziet.

– Voeg de kippen bouillon toe aan de pan. Verhoog het vuur naar medium hitte en schraap de aangebakken stukjes van de bodem. Gooi deze niet weg!

– Voeg de slagroom en de Griekse yoghurt toe en roer het geheel door.

– Doe de kip terug in de pan en zet op laag vuur. Laat doorkoken totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.

– Verwijder de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas erdoor totdat de kaas is gesmolten. Breng op smaak met extra peper en zout.

– Serveer op een mooi diep bord. Top af met de gesneden bladpeterselie en nog wat extra Parmezaanse kaas.

Buon appetito!